dimecres, 26 de juny del 2024

Descobriu el talent de la Roser Oter, escultora d'emocions

 

Hola amics!


Avui dono a conèixer a una escultora que ha aconseguit arribar a tenir un segell propi, la Roser Oter. Ha creat una figura emblemàtica que ha enamorat moltíssim al públic!






De petita eres una gran lectora?


Sí, m'agradava molt viatjar amb les aventures de Los Cinco d'Enid Blyton.



Recordes quins escriptors et van marcar?


Tinc mala memòria pels noms. He llegit molts diferents autors. Però jo crec que a la adolescència Enid Blyton em va apassionar a endisar-me en els llibres. A diferència d'altres mitjans com la tele, el cinema, el lector posa part de la seva imaginació i et fas la història una mica més teva.


Quan t'introdueixes en el món de la ceràmica?


Per casualitat en un impàs de l'altre passió-ofici que he tingut: la gimnàstica artística. Vaig compaginar el meu ofici anterior amb el hobby de la ceràmica durant anys. Fins que el pes d'aquesta última em va fer decantar la balança cap el 1994.






Les teves obres s'originen en un llenguatge poètic concret?


M'agrada molt imaginar i pensar per a mi mateixa, mentre vaig fent. Imagino i observo molts moments de simplesa o en el detall més simple pot evocar una gran emoció.




S'estableix una màgica compenetració amb l'argila?


Per descomptat, de la terra a la terra, d'on venim i on anem. Ho trobo tant màgic convertir un tros d'argila en una forma que pot fer emocionar a algú!




L'artista necessita la solitud a l'hora de crear?


Jo SÍ, en majúscules! És vital. La meva relació amb l'argila és molt íntima i necessito estar només amb ella, notar el seu tacte humid, fred... posar les mans i gaudir de com va agafant forma i deixar el cor i l'ànima.



La teva peça escultòrica més emblemàtica és la d'aquest personatge que està llegint, però què llegeix?



Llegeix el que tu vulguis...


Quedaria molt bé deixar-ho així, però ha anat evolucionant. Primer les pàgines eren en blanc, després escrits indefinits, on no s'entenia el que posava i ara quasi tots llegeixen en català, una llengua petita que s'ha de mimar.




Sembla que tingui vida pròpia, com ho vas aconseguir?


No ha estat pensat expressament, crec que va ser un bon dia d'inspiració que em va agafar treballant, treballant i treballant molt!




Hi veig una gran influència amb Giacometti, m'equivoco? Per la forma i sobretot per les cames llargues...


Ben cert, m'apassiona Alberto Giacometti, un dels grans de l'escultura. Per a mi té un significat aquestes cames llargues... és com anar caminant per la vida i les experiències et fan crèixer i crèixer... i vas fent per bon camí i aconseguint els teus somnis, el cap el tens aprop de les estrelles i els peus a la terra.




Hi ha altres artistes que t'agradin especialment?


Picasso, Van Gogh, Chillida, Gaudí... Cadascún en la seva disciplina.




                 Picasso



                    Van Gogh




                     Chillida


Gaudí


Les xarxes socials t'han ajudat a difondre la teva obra?


Crec que sí. De fet han viatjat a diferents països, com Londres, Istambul... 



Què ha de tenir una obra perquè el públic quedi embaladit?


No sé... la gent em diu coses molt profundes d'aquestes peces i m'han fet pensar molt en que és el que fa que agradin tant. Jo no vaig crear una peça pensant en que agradés molt, simplement vaig crear allò que em sortia de dins.


Amb la maduresa busco cada vegada més la simplesa. Tenim un excés d'informació i de moltes coses a fer, el ritme estressant... 

Aquestes peces evoquen, per la seva simplesa serenor. És un convit a seure, badar, a contemplar, posant tots els sentits.


www.roseroter.com








































dijous, 13 de juny del 2024

Descobriu el talent de la Tiziana Casolaro

 


Hola amics!


Avui coneixereu a una dona excepcional.... la Tiziana Casolaro. Estilista i assessora d'imatge.  Té una visió de la moda propera i en la transformació i l'autenticitat femenina hi són presents.


@tiziana_casolaro






¿Qué diferencias hay entre estar a la moda y el estilo?


¡Son mundos paralelos!

Cuando hablamos de estar a la moda queremos decir seguir las tendencias y querer probar todo lo nuevo que sale a las revistas o pasarelas!

Tener estilo es hablar de una misma, conectarse con la autenticidad. Lo primero es reconocerse para expresarse a través de las prendas.

Hay que ser valiente y tener el valor de mostrarse. El estilo no es algo superficial, banal o simplemente estético. Habla de nuestro mundo interior: valores , estilo de vida, colores. Todo un universo.

Así que no lo dejes en manos de otros, es tu poder personal.



Tu asesoramiento de imagen empieza con la mirada en la imagen interna. ¿Es la gran olvidada?


Sí, mucho. Vivimos en una sociedad dónde todo va muy rápido y la mirada siempre puesta hacia fuera.

Todas tenemos estilo solo hace falta encontrarlo dentro de ti. Para mí solo si se empieza por dentro puedes lograr tener un estilo TAN TUYO que hable de ti por ti.




Necesitamos conectar, descubrir qué pensamos de nosotras, qué creencias hay en la mente, qué relación hay con el cuerpo. Es un ejercicio muy profundo. Pero al mismo tiempo no hay que tomarse muy en serio. Volver a jugar y experimentar como hacen los niños. Ellos se expresan libremente.



Si decimos "cuerpo y emociones"...


La segunda parte que trabajo en sesiones es la relación con el cuerpo, en muchas veces olvidado, rechazado o maltratado. Estamos en la mente y pocos bajan al cuerpo y su sabiduría. Para cambiar tu relación con la imagen hay que tomar acción, hacer cambios y sentir las emociones.

Cuando abres el armario se mueven emociones tanto positivas como negativas.

¿Desde qué lugar te vistes cada día?

¿Viste la mujer que eres hoy?

¿Hay apegos en tu armario?

Estas preguntas te ayudaran a saber si tu armario está conectado contigo.


¿Cómo es la transformación de las mujeres que vienen a ti?


Normalmente a 360 ya que mis acompañamientos son de dentro para fuera. Tengo diferentes herramientas para hacerlo, todo depende de cuánto dispuesta estás en hacer cambios.

Asesoría individual, retos, talleres...




Supongo que mucho más empoderadas...


Sí, sobre todo  conscientes de toda la presión que vivimos las mujeres para encajar en una sociedad que nos ha educado en un modelo de belleza "perfecto" sin pensar en el tiempo que pasa y los diferentes tipos de cuerpos. Odio las etiquetas y defiendo una belleza para todas.

Por eso he creado mi primera colección cápsula de moda: Alma libre.

Defiendo el color todo el año, tallas para todas, todas las edades y unas prendas sostenibles para cada ocasión.




Cuéntanos esto de las "swap parties"...


Sí, trata de un espacio de intercambio de ropa. Creo 2 eventos al año en épocas de cambio de armario. Es un espacio donde compartir inquietudes de estilo con otras mujeres y tomar conciencia sobre un estilo muy slow.

Crear un estilo sostenible donde puedes incorporar prendas en tu armario casi a coste zero.

Te invito a venir a probarlo.




Vives cerca del mar, en Badalona, qué luz más preciosa, no?


Amo tener cerca el mar, llevo 16 años viviendo aquí aunque mis orígenes son italianos. He viajado mucho y vivido en diferentes países. Mi estilo escéptico es parte de mi alma de trotamundos.





Tener el mar a unos minutos caminando me llena de calma y tranquilidad todo el año.




































diumenge, 2 de juny del 2024

Descobriu el talent de Lluís Comín, joier

 


Hola amics!


Avui donaré a conèixer a un artista de la joieria contemporània que ha exposat la seva obra arreu del món. En Lluís Comin.

M'encanta!


@lluiscomin





El teu pare era un joier artesanal. Què t'admirava d'ell?



L'hi dec molt al meu pare. Em va transmetre la passió per l'ofici, la llibertat creativa i l'amor a la natura. De tota manera, el que més admiro d'ell és que era una gran persona que ha deixat un magnífic record a tothom que el va conèixer.



La teva primera etapa artística és la d'una experimentació de diverses tècniques. Amb què t'inspiraves?


La natura per a mi és una font d'inspiració, però hi han diverses etapes i en algunes d'elles les motivacions són molt més introspectives.


La joia, per mi és una forma d'expressió, en la que la única premisa és que ha de tenir una vinculació amb el cos humà. Els materials estan al servei de la voluntat expressiva de l'autor i per tant no tenen límits.





Què ha de tenir aquesta per què agradi al públic?


A mi, parlar de públic em fa molta por. Jo no pretenc agradar a tothom. Crec que la gent ha de trobar la peça adient que reforci la seva personalitat al dur-la i lògicament si sóc jo el que aconsegueixi aquesta simbiosi, molt millor.




El símbol d'elegància al lluir les joies s'està perdent?



L'elegància mai la dóna la joia, es té o no es té. Hi ha persones que volen comprar l'elegància comprant una joia, i per mi s'equivoquen. La joia transmet valors.




Tens una petita sala d'exposició dins la teva botiga per a donar a conèixer joieria d'autor. Creus que ara mateix hi ha un boom?



El que si hi ha és una gran quantitat de gent que fa coses molt interessants.

Jo crec que el mestratge d'en Ramon Puig al front del departament de joieria de l'Escola Massana ha fet molt.




La trobareu a:

Avinguda Mistral número 66. Barcelona


Les xarxes socials poden ajudar als dissenyadors a promocionar-se?


És absurd negar-se a utilitzar les eines que ara dóna la tecnologia de les xarxes social. Per mi és perfectament compatible.


Dígue'ns un joier que admiris per la seva creativitat...


Te'n diré més d'un, dels pioners, en Manel Capdevila va obrir un camí revolucionari per l'època i pel país que teníem. En Ramon Puig per la seva obra i per la seva labor i després molts, amb gran creativitat, la Judith McKain, l'Inma Batalla, la María Díez, la Fàtima Tocornal, Akis Guomas, el Jorge Manilla i molts d'altres amb gran projecció.



Manel Capdevila


Ramon Puig 


Fàtima Tocornal


El que sí és de remarcar és que el sexe femení és majoria.


Pàgina web:


https://www.comin-joieriacreativa.com/