diumenge, 2 de juny del 2024

Descobriu el talent de Lluís Comín, joier

 


Hola amics!


Avui donaré a conèixer a un artista de la joieria contemporània que ha exposat la seva obra arreu del món. En Lluís Comin.

M'encanta!


@lluiscomin





El teu pare era un joier artesanal. Què t'admirava d'ell?



L'hi dec molt al meu pare. Em va transmetre la passió per l'ofici, la llibertat creativa i l'amor a la natura. De tota manera, el que més admiro d'ell és que era una gran persona que ha deixat un magnífic record a tothom que el va conèixer.



La teva primera etapa artística és la d'una experimentació de diverses tècniques. Amb què t'inspiraves?


La natura per a mi és una font d'inspiració, però hi han diverses etapes i en algunes d'elles les motivacions són molt més introspectives.


La joia, per mi és una forma d'expressió, en la que la única premisa és que ha de tenir una vinculació amb el cos humà. Els materials estan al servei de la voluntat expressiva de l'autor i per tant no tenen límits.





Què ha de tenir aquesta per què agradi al públic?


A mi, parlar de públic em fa molta por. Jo no pretenc agradar a tothom. Crec que la gent ha de trobar la peça adient que reforci la seva personalitat al dur-la i lògicament si sóc jo el que aconsegueixi aquesta simbiosi, molt millor.




El símbol d'elegància al lluir les joies s'està perdent?



L'elegància mai la dóna la joia, es té o no es té. Hi ha persones que volen comprar l'elegància comprant una joia, i per mi s'equivoquen. La joia transmet valors.




Tens una petita sala d'exposició dins la teva botiga per a donar a conèixer joieria d'autor. Creus que ara mateix hi ha un boom?



El que si hi ha és una gran quantitat de gent que fa coses molt interessants.

Jo crec que el mestratge d'en Ramon Puig al front del departament de joieria de l'Escola Massana ha fet molt.




La trobareu a:

Avinguda Mistral número 66. Barcelona


Les xarxes socials poden ajudar als dissenyadors a promocionar-se?


És absurd negar-se a utilitzar les eines que ara dóna la tecnologia de les xarxes social. Per mi és perfectament compatible.


Dígue'ns un joier que admiris per la seva creativitat...


Te'n diré més d'un, dels pioners, en Manel Capdevila va obrir un camí revolucionari per l'època i pel país que teníem. En Ramon Puig per la seva obra i per la seva labor i després molts, amb gran creativitat, la Judith McKain, l'Inma Batalla, la María Díez, la Fàtima Tocornal, Akis Guomas, el Jorge Manilla i molts d'altres amb gran projecció.



Manel Capdevila


Ramon Puig 


Fàtima Tocornal


El que sí és de remarcar és que el sexe femení és majoria.


Pàgina web:


https://www.comin-joieriacreativa.com/

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada