dissabte, 23 de desembre del 2023

Descobriu el talent de la Nanouch Congost

 


Hola amics!


Avui donem a conèixer a una dona amb una gran sensibilitat i tendresa, cosa que li fa aconseguir fotografies que enamoren a l'espectador.

@nanouch.congost






Treballes la marca personal....


Com a fotògraf no només et contracten pel teu material i serveis que pots oferir, sinó també per qui ets. Com deia abans és important el teu comportament i com interactues amb les persones dins la teva professió, ja que es veu reflectit en les fotografies. Personalment, sempre ho he tingut molt dins i m'ha sigut relativament fàcil trobar la meva marca personal i defendre-la, però sempre evoluciona amb tu i va canviant. 


La marca personal és la mirada pròpia, el que et diferencia de la resta. S'ha de tenir molt present aquest fet, ja que actualment hi ha molta competència en aquesta professió i relativament tothom pot aconseguir material per obtenir fotografies  d'alta qualitat, però el que fa que puguis dedicar-t'hi és el teu punt de vista, que és únic en cadascú.




Explica'ns el teu projecte a Mapfre


"Papa" és un projecte que sorgeix arran de la cerca interior de la meva identitat. Un bon dia miro el meu entorn i m'adono de la influència que ha tingut la relació amb el meu pare en el desenvolupament de la meva personalitat. A partir de l'acceptació d'aquest fet, començo a analitzar quina és la realitat d'aquesta relació i què representa en la societat aquesta influència tan directa en el nostre comportament, encara que hagi pogut ser un pare absent.


La necessitat de saber quina mena de comportaments es desenvolupen en aquesta relació em duu a trobar un procés que es repeteix en totes les relacions paternofilials del meu entorn, és a dir, reconec un patró que em duu a saber més de cada història i intentar esbrinar per què la majoria de les relacions, malgrat les diferents personalitats i circumstàncies que hi intervenen, sempre segueixen aquest patró, i sobretot cronològicament. Es podria dir que tota relació paternofilial passa per diverses fases, que es poden resumir en tres: idealització, decepció, acceptació. M'he adonat que, sovint, el que no ens agrada o fins i tot allò que considerem "el problema" que tenim amb els nostres pares són aspectes que nosaltres també hem incorporat en la nostra personalitat. Som el reflex del que veiem en els altres?



El projecte consta d'una sèrie d'entrevistes en les quals els demanava exactament el mateix a cada un dels participants: una fotografia d'arxiu del seu pare, que il.lustressin i finalment que fessin una descripció completament lliure de qui era el seu pare. Finalment els feia un retrat. Per fer la fotografia, els convidava a tancar els ulls i a pensar una sèrie de moments específics de la seva infantesa i de l'actualitat amb el seu pare; després els preguntava com se sentirien si es digués que són clavats al seu pare i, en el moment que obrien els ulls, els fotografiava.


Hi ha d'haver complicitat amb la persona que fotografies...


Tant si és projecte més profund com el de la Mapfre, com si és una sessió de moda, sempre busco crear una atmosfera segura en el que el retratat se senti còmode i amb confiança. És un procés que a vegades pot ser lent, ja que treballo amb persones que no estan acostumades que els fotografïin i a més no em coneixen, per aquesta raó trobo molt important deixar el temps que sigui necessari perquè es deixin anara i se sentin segurs. La fotografia de retrat tant si és per una editorial, un casament o un reportatge sempre és una intrusió de l'espai personal del retratat, per aquesta raó els fotògrafs hem de saber respectar els límits de cadascú, llegir la comunicació no verbal del fotografiat és crucial.




Instagram t'ha ajudat a donar un gir?


Instagram dóna bones oportunitats per mostrar el teu treball i expandir-lo, cosa que actualment està perdent aquesta gran virtut pel canvi d'algoritme. Així i tot, he aconseguit contactes i feines que estic molt contenta de tenir-lo o haver-les tingut, gràcies a aquesta xarxa social. Per a mi Instagram també és un espai que utilitzo com a portofoli per mostrar un tastet de la meva feina.























































































dissabte, 16 de desembre del 2023

dimarts, 21 de novembre del 2023

Descobrim el talent de la Núria Escarré




El nostre rostre ens pot marcar a la nostra vida?


Tot el que ens envolta, com ens relacionem, el que fem, mengem... té una repercussió en la nostra vida. El sistema "taupsico" està basat en la Fisiognomia que ens diu que a través dels trets facials podem saber com és una persona. La resposta es sí, ja que el nostre rostre parla de nosaltres, ens ensenya perquè som com som, com gestionem les emocions, quin tipus d'intuïció tenim, com ens veuen els altres... i ens ajuda a explicar el perquè de les reaccions que tenim en el dia a dia.

@nuriaescarre8


Com vas arribar a la Fisiognomia?


Fa més de 23 anys que vaig fer la formació. En aquell moment de la meva vida buscava saber i entendre com era jo i em costava comprendre el perquè de les reaccions dels altres. Fer el curs em va aportar la tranquil.litat i les eines que necessitava per començar a veure'm i veure els altres d'una manera més oberta, comprensiva i sense judici. Més tard, quan vaig començar com a terapeuta el disposar d'aquesta eina em va faciliar poder acompanyar als clients dins la teràpia des de una mirada més propera.


Amb el teu anàlisi pots aconsellar-nos professionalment?


Sí, la tècnica del "sistema taupsico" aporta informació per saber la tendència professional de la persona que estudiem. Al ser una eina d'autoconeixement descobrim el potencial de la persona a través del temperament que predomimen en la seva personalitat.




Explica'ns els teus cursos...


Va ser fa dos anys una clienta em va convèncer per difondre aquesta eina d'autoconeixement. Durant aquest temps i a través d'una xerrada setmanal, tallers, cursos i consultes i individuals, he pogut compartir i ensenyar aquesta tècnica amb persones que buscaven respostes sobre els seus conflictes, i que volien comprendre millor a les persones del seu voltant.

Per qui estigui interessat en formar-se amb el "sistema taupsico" pot fer un curs intensiu en cap de setmana, o bé fer el curs durant 9 sessions de 2 hores a la setmana en horari de matí o tarda.


Quan acabem la formació podem aplicar la tècnica que els permet saber com analitzar i conèixer les persones del seu voltant.

Durant el curs es fan les pràctiques entre els alumnes i al finalitzar la formació s'assoleix un coneixement més profund d'ells mateixos.


https://www.nuriaescarre.com/





















dissabte, 4 de novembre del 2023

Descobrim el talent de la Laia Mauri

 


La moda és vibració...


Sí, vaig treballant sota demanda, apart de realitzar les meves col.leccions (de les quals també el client pot demanar el model que vol, el original si es talla o sota demanda) i projectes de vestuari escènic en els quals treballo per teatres, productores, etc... o per clients particulars fent-los les peces a mida.

Actualment, estic finalitzant el Projecte Metamorphosis Humana (4 anys de realització) de Alta Costura i vestuari escènic que al 2024 es podrà veure (si tot va bé) i altres Col.leccions, en concret:

Le Animaux col.lecció infantil, Diosas Deeses col.lecció bridal i festa 2023-2024 (en breu), Esencial Florecer, projecte peces col.lecció dona tardor hivern actual, Donar a Llum (és un projecte a començar, on poder donar en nous formats els meus dissenys actuals i noves idees més per la llar (casa), etc...

Explica'ns de quina manera vas fer aquesta jaqueta tant fantàstica...


La jaqueta tan fantàstica que dius Patrícia, és el model Alegria. És una jaqueta que pertany a un vestuari vencer, que després vaig separar i que, com el nom indica, va ser creada en un moment molt especial de la meva vida, de pura alegria i felicitat.

Està feta tota a mà amb teixit a lentejueles, cosida i realitzada tota a mà. És un model únic, talla 42 i porta un mandala de la Vida, fet tot artesanalment i pintat a mà com a botó al centre de la jaqueta.

La idea es quan te la poses, et canvia totalment la vibració que hi ha i amb el botó al tancar-la, actives la Alegria al centre del teu Cor.

Aporta això a la persona que la adquireix.                 

Actualment està a la venda en la meva web, en l'apartat de la botiga online www. laiamauri.com

On posa vestuari escènic, la pots veure aquí.

Gràcies per disfrutar-la, com jo!



Estàs preparant una escenografia d'una obra pròpia. Com va sorgir la idea?


La inspiració de Metamorphosis Humana és la següent:

"Metamorphosis Humana es un proyecto que nace a finales del 2019 de vestuario escénico y de Obra Escénica como tal.

La inspiración son los cambio tan grandes interiores que he experimentado a través de finales de un año con unos cambios de una magnitud para poder enfrentarme a mis miedos y ver el gran potencial de mi fuego interno, mi sabiduría, mi joya y mi persona.

Se trata de una Metamorphosis Humana completa, pasando por una transformación de la Personas a muchos niveles.

Para mí, como autora, es la forma de expresar lo que he vivido con todo mi Ser.

Es el vivir y experimentar el cambio que se ha realizado de luz de Vida que se ha venido nuevo a la Tierra este marzo 2020 en plena pandemia.

Es el cambio de vida y la transformación de los Humanos a través de antes de la Pandemia y ahora hacia un acercamiento más grande con la Madre Tierra y sobretodo como mujer, el acercamiento a mi interior, a mis Ancestros, a mis dones y potenciales para poder llevarlos a cabo y tirar adelante en la Vida, acompañada y sostenida por ésta gran Madre, que cuida de mí.

Son los movimientos de cambio y vida, la sangre, mi menstruación sagrada, la transformación que he realizado interiormente y el crecimiento como mujer creativa y profesional hasta llegar a Dar al Mundo lo que realmente Soy cómo Mujer".

Actualment, l'estic acabant, en el seu recorregut, ha rebut varis premis o distincions, entre les quals destaco les següents:

. Projecte Finalista en la Categoria de escènic i curtmetratges com a millor Talent Cambra de Comerç 2021 (16-17 octubre 2021).

. Seleccionat en 2 edicions de la Mostra Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries (any 2020 l'any 2022).

. Seleccionat un model del Vestuari per la XII Exposició Internacional Museo Virtual mundo Artístico Primavera (Valencia 2022).

. Seleccionat a la Galeria d'Art Holy Art Gallery de Londres l'any 2022.

. Seleccionat a la Galeria Boomer Gallery de Londres, desembre 2022.

. Seleccionat 2 models a la Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid (23-27 de Febrer de 2022)

. Certificat de Mèrit Artístic Premi d'Art del Museu de Luxemburg (Desembre de 2021).


Tens un gran prestigi en la premsa


Porto 21 anys amb aquest projecte, on he anat creixent i desenvolupant tot un camí i forma de fer amb valors i característiques fidels des de l'inici. L'objectiu és compartir la meva Llum i creacions, el meu treball a tot el món i així ho he anat fent, pas a pas, fins ara.

Sí.

Continuem...

Confío aquests mesos i el pròxim any poder compartir a Països que m'agradaria i que no he estat mai, com Japó, part d'Àsia, Índia, etc...



















dijous, 26 d’octubre del 2023

 


La creació de la nostra propera protagonista...

En breu la coneixereu!

dijous, 5 d’octubre del 2023

Descobrim el talent de la Mar Frigola

 




D'on sorgeix el nom "Sal de mar"?

La sal s'utilitza per potenciar el sabor i tanmateix per conservar. També, tenir "Sal", ens parla de tenir gràcia i agudesa. Per altra banda el meu nom és Mar. Només calia ajuntar-ho, he he. Pretenc aportar els meus granets de "sal" a les persones potenciant el millor d'elles mateixes i ajudant a que ho conservin amb el temps. Ah! i a més ho faig amb la millor gràcia i agudesa de la que disposo!

@saldemar_mar


Tens una gran trajectòria assessorant en el vestir. Quin és el secret de l'èxit per ser elegant?

Jo diria que és una barreja del saber ser i el saber estar, de la coherència i la naturalitat, del respecte i de l’harmonia… també de conèixer-nos bé a l’hora de triar les formes, textures i colors. I no només amb la roba! També amb com comuniquem amb el nostre cos i amb les paraules que deixem anar!


La marca personal és innata en nosaltres?

Penso que la marca personal es construeix però, tanmateix, que perquè funcioni ha de ser autèntica, natural i verídica.
Això vol dir que has de tenir certes aptituts i actitut per tal que funcioni i es mantingui en el temps. Una marca personal que es construeix desde la mentira cau tard o d’hora.


Percebo una gran passió en el fet d'ensenyar, oi?


És el que més m’agrada, compartir coneixement m’omple i em fa créixer.
Mitjançant la formació puc contribuir a un món millor formant a futurs professionals amb valors. Faig pedagogia per un consum més responsable, una moda més ètica i una imatge més sana!
A més m’agrada que ens ho passem bé tot aprenent, que despertem el pensament crític i que ens serveixi per ser i sentir-nos millor.


M'encanta la frase de Coco Chanel "La belleza comienza con la decisión de ser uno mismo"....

Jo, fins i tot, diria que abans hi ha la decisió d’estimar-se a un mateix. Massa sovint m’arriben persones que no s’agraden de cap a peus i és complicat ser un mateix quan tens l’autoestima per terra. Ens parlem molt malament, sobretot en el sector femení. Els estereotips, els filtres… aquesta bellesa falsejada està fent molt mal.

Com d'important és el nostre llenguatge no verbal?


Doncs penso que molt perquè és més del 50% de la informació que transmetem al nostre entorn. Tu pots tancar la boca i evitar dir segons què però el cos parla per tu. Has d’estar molt entrenat per aconseguir controlar el llenguatge corporal! I has de ser coherent amb tots els canals de comunicació si vols transmetre un missatge clar.


A l'octubre fas el curs online "Estilisme"... Explica'ns què aprendran si s’apunten

Aprendran com funciona la imatge personal, quins son els seus components i com utilitzar la iconologia. A saber com triar els colors, peces i complements que t’afavoreixen, a tenir cura del teu rostre  cos i cabell…
Aprenem moltíssimes coses!! I ens ho passem molt i molt bé que això també és important. Aquest curs concretament és subvencionat per tant és gratuït per  a tothom que estigui en actiu o en situació d’atur. Imparteixo la docència en diferents centres així que hi ha diferents opcions per formar-te segons quin sigui l’objectiu. Us animo a tots a seguir-me per xarxes, allà anem publicant les diferents ofertes.









dijous, 21 de setembre del 2023

Descobrim el talent de la Laura Gualda

 

Laura Gualda es una artista plástica y joyera contemporánea nacida en Albacete en 1982. Licenciada en Derecho, siempre tuvo la necesidad de expresarse a través de las manos. 

@laura_gualda_arte

Ya con tres años sentía verdadera pasión por el dibujo y la joyería, lo que la llevó a estudiar en la Escuela Massana en Barcelona a la edad de 25 años.

Ha tenido varios reconocimientos y premios, tanto nacionales como internacionales y ha expuesto en numerosos países.

Apasionada de la docencia, siempre ha impartido cursos y seminarios tanto de joyería artística como de dibujo y pintura a adultos, hasta que, en 2021 con NosArte, clases de historia del arte, dibujo y pintura para niños en edad escolar.






¿Cómo surge tu pasión por enseñar historia del arte, dibujo y pintura a niños?

Siempre me ha gustado muchísimo la docencia. Mis hijos, de 8 y 11 años, van al colegio Juana de Vega en Oleiros, A Coruña. Después de varios meses analizando la propuesta educativa de actividades extraescolares y como sugerencia de unas mamis maravillosas que forman parte del ANPA, me decidí a llevar a cabo esta propuesta.

Encuentro genial que vayan las tres juntas...

Sí, considero que es algo maravilloso.
La mejor manera de aprender a dibujar es conocer y valorar la obra de grandes artistas.
Lo primero que estudiamos, es la diferencia entre arte realista, arte figurativo y arte abstracto y la teoría del color.
Una vez dominamos el tema pasamos a la vida y obra de los pintores o escultores y reinterpretamos sus obras.
La verdad es que es muy divertido porque cada peque muestra lo mejor de la obra en su propio dibujo. Puede ser el color, el fondo o cualquier elemento que nos llame la atención.






No los separas por edades, sino que van de los 2 a los 11 años todos unidos...

Esta idea surgió primeramente de la necesidad de conciliación familiar, ya que muchos de mis pequeños alumnos son hermanos, si bien ha resultado de lo más satisfactorio.
No sólo se trata de crear artistas, sino personas empáticas. 
Nos ayudamos entre todos.

 


¿El arte sirve para canalizar emociones?

Por supuesto.
Cualquier trabajo manual es un medio maravilloso para canalizar emociones y sentimientos.
El arte SANA.
Mi propuesta es una reivindicación del trabajo manual, en una sociedad cada vez más tecnológica.
El dibujo y la pintura precisan de paciencia, de constancia y de esfuerzo.
Y estas tres cosas hay que fomentarlas, y si empezamos desde pequeñitos mejor.


¿Cúal ha sido la respuesta de ellos al asistir a tus clases?

Cuando creé NosArte nunca pensé que iba a tener la aceptación que ha tenido. 
El año pasado, que fue el primero, comencé con poco más de 30 alumnos, terminando el curso con 61 artistas, los cuales disfrutaron de una exposición maravillosa con sus dibujos y pinturas para el Concello de Oleiros.
Este año acaba de comenzar... me contactaron de otro colegio también de Oleiros interesados en mis clases y en mi peculiar forma de darlas y ya son 82 alumnos inscritos este curso en NosArte.
Los peques están felices

Cada niño es un mundo, pero todos y cada uno de ellos son artistas. Aunque compartimos los trabajos en grupo, creo que es fundamental la atención personalizada.
Todos y cada uno de ellos y de sus dibujos son únicos, maravillosos y especiales.
Como les digo todos los días a ellos: si lo puedes imaginar, lo puedes dibujar. Pueden caer chuches del cielo y puede haber mares de chocolate... lo importante es soñar despiertos y mantener siempre la cabeza en las nubes.







dilluns, 11 de setembre del 2023

Descobriu el talent de l'Ana Belén Castellano


Estic d'enhorabona!


Una dona que vaig tenir el goig de conèixer a Barcelona! En una conferència del dissenyador de moda, Josep Abril!

L'Ana Belén Castellano, una patronista que ha treballat per a grans dissenyadors de moda. Té un carisme i una saviesa extraordinàries!
Perfeccionista i amb una gran passió pel detall, cosa que li ha fet ser un referent.
 @_anabelen_castellano





¿Qué es para ti la moda? 

Son muchas cosas.

La moda es un reflejo de la sociedad, de la cultura, de una época y de un estilo de vida, es un indicador de las costumbres de la gente.
La moda es algo inevitable, todos debemos vestirnos.
Pero también es un negocio, no nos vamos a engañar, la necesitamos para no aburrirnos, para no vernos siempre con la misma apariencia.

Luego podemos definir otros aspectos, si es un arte o si no lo es... personalmente creo que sí, durante el proceso, por ejemplo, de las casas de alta costura existe "cierto" arte.
Crear o ser capaz de materializar una idea o diseño mediante la costura, patronaje u otro método y que este nos emocione, es un arte.
En ocasiones, cuando vemos un diseño y este nos conmueve o nos inspira o nos hace sentir alguna emoción, eso para mí es arte.
Puede suceder tanto en una pasarela como en una exposición.

Por otro lado, no me gusta esa parte "superficial" que a veces se muestra de la moda y que se puede generar en los desfiles, en las campañas publicitarias o con famosos.
Aunque creo necesaria esa parte para dar a conocer una firma, pero no va conmigo, prefiero la parte que no se ve, la que está en los talleres, donde se respira creatividad.


¿Una patronista debe ponerse en la piel del diseñador?

Sí, siempre.

Cuando el diseñador te muestra lo que quiere, tienes que materializar su idea, tienes que hacer realidad lo que él tiene en mente, entonces entra en juego muchos factores para tener en cuenta, volúmenes, tejidos, caídas, plantear el patrón, todo esto se tiene que pensar con detenimiento, a veces no lo tienes claro y aparcas el tema porque sabes que en cualquier momento te vendrá una idea...

Normalmente tu tienes estilo propio y tienes que dejar de lado totalmente esa influencia y saber adaptarte a lo que el diseñador te está pidiendo, ponerse en su piel como dices.
Cuando empiezo a desarrollar un patrón intento desentrañar cómo puede construirse, qué pensaba el diseñador mientras lo creaba, en que se inspiró, qué sentimientos  desea transmitir... detrás de una prenda hay mucho que contar.


Trabajaste con Custo Dalmau... ¿Qué tal la experiencia?

Mi experiencia con CUSTO ha sido fantástica, ha marcado un antes y un después en mi trayecto, ha sido una de las mayores influencias que he tenido a nivel personal y profesional.

En otras empresas aprendí cosas más técnicas, procesos de producción, de patronaje, etc... pero en CUSTO ha sido un aprendizaje mucho más especial y profundo, aprendí a mirar más allá de un simple diseño y a buscar siempre la excelencia en el proceso de patronaje y sus acabados.

Recuerdo el primer día de trabajo, que me impactó muchísimo el colorido y las mezclas de tejidos, yo soy tan minimalista!.
Pero con el tiempo te acostumbras, conoces al diseñador y entonces entiendes el porqué de muchas cosas.
Las prendas de CUSTO reflejan como es él, entusiasta y apasionado por su trabajo.

Tanto Custo como su hermano David Dalmau son personas muy cercanas y tienen una sensibilidad y una visión muy especial de la moda, hay que recalcar también la gran experiencia y conocimiento que tienen del sector.

También valoro mucho el diseñador que trabaja codo a codo con su equipo y que se implica en todo el proceso y ellos lo hacen.
Tanto David como Custo son unos visionarios.
La experiencia la valoro como muy positiva.


Hiciste un vestido con 6 tejidos diferentes... UAU! ¡Todo un reto profesional supongo!


¡Totalmente!
En este caso era un modelo para desfile.
Al principio se presentó un diseño, pero se fue cambiando el patrón y los acabados durante el proceso.
Posteriormente se creó varias versiones más comerciales del diseño.

La dificultad de este modelo era la confección de los diferente tejidos cosidos entre sí, ya que cada uno reacciona de una manera diferente y la dificultad de los acabados para que quedaran totalmente pulidos por el interior y el exterior de la prenda.
Había tejidos de punto, tejidos a la planta, lentejuelas y trims.
Y se aplicaron unos bordados de cuentas para rematar algunas partes de la prenda.
Unas 40 horas solo de confección.




Aparte de él creo que lo hiciste con algunos diseñadores más ¿Cúales fueron?


He tenido la oportunidad de trabajar y colaborar en proyectos muy bonitos y con diseñadores con estilos muy diferentes.
Para mí es muy gratificante porque continuamente estás aprendiendo cosas nuevas, conoces a gente muy interesante y es muy creativo.

La experiencia a nivel profesional te hace abrir la mente en muchos aspectos porque te tienes que adaptar a estilos y maneras diferentes de trabajar.
Y a nivel personal te enseña a relacionarte con otras personas y a desarrollar mucha paciencia, que es algo muy necesario en este trabajo.

He trabajado para MASSIMO DUTTI, LACOSTE, DIOR y para diseñadores como  JOSEP ABRIL, IKA EDITIONS Y JESUS DEL POZO y ROSA CLARA.







Trabajas en equipo con costureras haciendo vestidos para Pronovias... ¿Cómo es el día a día en el taller?



Sí, en el taller somos muchos trabajando en equipo, patronistas, diseñadores, confeccionistas y técnicos.
Y a veces resulta difícil, cada uno tenemos una personalidad y una manera de hacer las cosas.
Pero lo importante es la comunicación con el resto del equipo, intento ser lo más adaptable posible, aportar ideas y ser flexible... creo que en eso radica el buen funcionamiento y que el trabajo fluya.

Durante el proceso de la colección surgen muchos cambios y hay que tomar decisiones bajo mucha presión y contra reloj. Esta profesión exige mucha concentración y precisión o atender varios asuntos a la vez, eso es un reto para mí y es lo que me gusta, genera adrenalina, no es para nada un trabajo rutinario y además es muy creativo.





El haber hecho tantos trajes y vestidos nunca has pensado en hacer tus propias creaciones?


Sí, por supuesto, me encantaría tener una colección propia es algo que nunca descarto.

En este mundo la mayoría tenemos ideas propias que nos gustaría hacer realidad y que a veces trabajando para otras empresas no tenemos la oportunidad


Sería una colección minimalista, natural y elegante, me inspira mucho lo etéreo y la sutileza.
Con algún toque maximalista, pero a la vez el minimalismo me da un respiro, momento o pausa.
Me gusta trabajar con el tejido y ver el efecto que tienen en las prendas, las estructuras y los acabados.
Me encantaría tener rienda suelta en estos aspectos, es una idea que nunca me abandona.

Aunque por el momento tengo por prioridad otros proyectos de investigación también muy apasionantes, mientras lo combino trabajando para empresas como patronista.





No son sólo diseñadores de moda, son artistas y creativos, escultores de la moda, compañeros y maestros de profesión.


dimarts, 5 de setembre del 2023

Descobriu el talent de la Gemma Pampalona

 

Avui donem a conèixer a una dissenyadora  tèxtil amb una gran trajectòria, la Gemma Pampalona.
@gemma.pampalona




Quan vas començar a cosir?

Bé, he de confessar que de cosir no en tinc ni idea!! Sovint creiem que saber teixir amb ganxet vol dir saber cosir i en realitat no és així.
Vaig començar a fer ganxet a l'edat de 7 anys. Estudiava en una escola rural i a les nenes ens ensenyaven a fer ganxet. Deseguida em va agradar molt!
A casa, vivia en una masia amb pares i els avis, tant la meva mare com l'àvia en sabien. Vaja com gairebé totes les dones en aquella època.



Tens un disseny establert o sorgeix al mesclar els colors ?

La veritat és que en absolut tinc, al menys de manera conscient un disseny establert. Em surt sol. És agafar fils i un ganxet i brollar els dissenys. Algunes peces úniques que he fet són fruit d'un somni que he tingut mentre dormia.
Quan agafo el fil i el ganxet i començo una peça deseguida em venen moltes coses al cap. Mai m'he assegut a taula amb la llibreta per pensar quina peça havia de fer. Primer perquè sóc molt mala dibuixant i en segon lloc perquè em surt sol. Mai fins ara m'he quedat en blanc. És més tinc moltes peces atrassades per falta de temps.








Com va nèixer la marca "Gemma Pampalona, dissenyadora de joies tèxtils"?

Doncs, la marca Gemma Pampalona neix de la unió de dues aficions. El ganxet i la bijuteria. Ganxet n'he fet tota la vida, bolsets, algun vestit, complements per la llar. I bijuteria en vaig fer durant uns quants anys.

Vaig començar a fer joies tèxtils per a mi, a les meves amistats i al meu entorn més proper els hi agradaven molt i un bon dia me les va veure una galerista suïsa. Me'n va demanar pel seu espai i aquí va començar tot! 






Jugues molt amb el volum, cosa que m'encanta... És difícil fer una forma perfecta?
 
En absolut. Només és dominar la tècnica i els volums ja surten gairebé sols. Com tot a la vida, és practicar i practicar sense parar! I jo, que tinc 45 anys, ho porto fent des dels 7 anys! 



 
Quan saps que una peça està acabada? Cosir ganxet no té límit...

Bé, en realitat sí que té un límit. Com tot!
Abans de començar-la ja sé com acabar-la, tot i que moltes vegades acaba com no tenia previst. El factor intuïció hi té un lloc bàsic i fonamental en el meu treball..





Em vas comentar que has sortir a molts mitjans: televisió, revistes... Quina va ser la seva reacció?

Bé, que et valorin la feina sempre és un plaer i sortir als mitjans de comunicació fa il.lusió. I quan són ells que contacten amb tu sense saber-ho o simplement t'assabentes per terceres persones que han parlat del teu art és un elogi.

Creus que tots els joiers ens hem de reinventar per diferenciar-nos?

Crec que com en totes les professions un s'ha d'anar reinventant, sobretot per salut personal i laboral i naturalment per diferenciar-nos. La vida està en continu moviment i això d'alguna manera s'ha de veure reflectit en la nostra obra.