dilluns, 8 d’octubre del 2018

Descobrim el talent de la Montse Rocabert






Hola amics!

La nostra protagonista és una gran artista, la Montse Rocabert. Amb una llarga trajectòria que ens explicarà els seus secrets en la creació...


 


Com t'arriba la inspiració?

La inspiració, com deia Pablo Picasso, "existeix però t'ha de trobar treballant", i és totalment cert, sigui quina sigui la teva activitat, il.lustració, fotografia, escriure, dissenyar o crear una obra artística de qualsevol tipus, requereix una gran dosis de creativitat i com no també d'inspiració. Si esperem que aquesta ens truqui a la porta, difícilment arribarà, potser millor començar per sentir que hi ha alguna cosa que t'apassiona, que tens una necessitat important de plasmar-ho o que tens un estímul pel qual comences a fer recerques, investigues i estires un fil conductor... a vegades visible però també et pot passar que aquest fil no sàpigues d'on ve o cap on va. Llavors en mig d'aquesta ebullició o efervescència et dóna un estímul necessari per avançar i poder continuar amb el teu treball.


T'és difícil fer la tria de colors?

No, gens, és una cosa que ni jo mateixa entenc massa, no tinc un patró, no em cal pensar si els colors que trio són complementaris, adequats o no, de fet em ve a la memòria una cançó de Raimon, "Oh, desig de cançons" en la que diu que ell no tria les cançons, doncs aquestes li venen a ell, quan? ni ell ho pot saber...
Doncs seria una mica això, els colors em venen a mi, em miren i van entrant pels ulls i per la pell i quan arriben es fan notar i alguns si volen es queden i fan niu, d'altres passen de llarg i queden amagats sota les capes de pintura... hi ha una col.laboració natural entre els colors i la meva mà que es complementa sense cap mena d'esforç i acaba sent una mena d'experiment o joc intuïtiu del qual en gaudeixo plenament.

 
Les teves pintures tenen com unes gotes allargassades... què vols comunicar amb elles?


Bona pregunta!! I alhora complicada de contestar-la... però som-hi!

Cada detall, per petit que sigui, cada quadre , cada obra, amaga infinitat d'anècdotes, sovint vivències viscudes, amb les capes de pintura, color i textura hi ha una història i forma part d'un univers riquíssim de moments personals, de la mateixa manera que es viu la vida, amb tota la seva naturalitat, des d'un malestar a un estar més conscient i calmat, el quadre també es va formant amb el seu conjunt de tots aquests elements.

A vegades utilitzo símbols, lletres, teixits o la pròpia pintura que cau en les diferents capes del quadre, m'agrada deixar en evidència que el regalim tingui la probabilitat d'esdevenir alguna cosa, potser ell sol no ens diu res però és en el seu conjunt de tota l'obra que pot suggerir o despertar el contingut i la interpretació. És com un teixit, que es van creuant el fils horitzontals i verticals, i sorgeix la trama de la tela, un fil sol no fa la tela, són milers de fils que s'han creuat a dalt i a baix per creuar una figura, és molt metàforic però vindria a ser això.





L'art ens serveix per plasmar emocions?

En el meu cas, no hi ha cap dubte. No puc plasmar una història sense passar pel filtre de les emocions o les reaccions que la vida contemporània em provoquen i que després intento traspassar en el llenç de manera més conscient o no. És com quan un escriptor, per exemple, a través del seu personatge principal, hi pot introduir i desvetllar contingut personal, ho veig com una mena d'alliberació i de coneixement profund cap a un mateix.

El meu art en aquest sentit és una resposta a la necessitat d'expressar alguna cosa, un diàleg propi, un aparador on mostro el meu sentir, en definitiva un espai vital que em fa sentir viva, més en pau i més feliç.


Veient les fotos dels rostres em ve una idea... una imatge val més que mil paraules?


És una dita o un tòpic? De fet, et puc dir que jo mateixa utilitzo molt aquesta frase... a vegades no hi ha res millor que veure les coses per entendre-les doncs està molt clar que la imatge sempre és molt més convincent i ràpida. En els darrers 80 anys, la fotografia i per tant la imatge, ha sigut un icona a nivell de reivindicació social, de protesta i denúncia i d’art en definitiva. Una bona foto sempre crea un moviment de consciència a l’espectador, una emoció, tant positiva com negativa, en els darrers temps l’evolució tecnològica que fa possible tenir una càmera a mà a l’instant, a través del mòbil, ha obert un camp de possibilitats molt gran a tothom, però com que estem utilitzant símbols per poder expressar-nos val a dir que no podem només quedar-nos amb els estereotips de les imatges doncs això seria imposar-nos una visió molt reduccionista del món de les llengües i de la paraula.

Quan em fas referència a “els rostres”, et puc dir que la imatge fotogràfica que veus és el resultat final, però durant el desenvolupament del projecte, el llenguatge va ser molt important i necessari, ens va permetre comunicar els nostres pensaments i sentiments, les d’històries i comèdies que els meus familiars varen representar amb el seu llenguatge corporal, van ser el motor per arribar finalment a captar aquella part de la interpretació que volia aconseguir. Va ser tot un procés fins arribar al resultat final i una experiència per a tots molt gratificant.

Avui encara em diuen que volen tornar a col·laborar amb un nou projecte fotogràfic, ells estan disposats, només els haig de dir quan i l’engranatge començarà a funcionar novament....



Ara que no ens sent ningú... Vas tenir al nostre admirat Pere Parramon de professor a l'Escola de la Mercè...

Hahahaha! Que bo!... (Ara que no ens sent ningú) et puc dir que va ser una experiència molt positiva...

Érem estudiants de la primera edició dels estudis d'EmaArt de l'Escola Municipal d'Art de Girona i el Pere Parramon era el nostre professor d'història de l'Art i també va formar part del jurat quan es varen presentar els projectes final d'estudis, que per cert, aprofito per dir-te, (ara que no ens sent ningú...) que el meu projecte "Joc de Seducció" va ser un dels tres finalistes en acabar aquesta edició al 2014.


Doncs com et deia, recordo molt bé les seves classes, eren plenes de contingut, però gens carregoses, el Pere es mostrava com un llibre obert pel qual havia recopilat un munt d'informació amb relats que ens el explicava de manera sorprenent, és a dir amb passió, penso que metafòricament parlant, ens feia viatjar, tenia aquest do d'anar una mica més enllà de la història com a tal i ens colapsava amb contingut que havia preparat de manera extra, per si volíem seguir indagant sobre allò que ens havia explicat, era un plus interessant que ell havia trobat en històries paral.leles, en vídeos, en pel.lícules, en exposicions i en imatges i això personalment a mi m'encantava.






































































dimarts, 2 d’octubre del 2018




Hola amics!

El "Tastet" d'avui és super pictòric!
En breu coneixerem el/la protagonista...






divendres, 14 de setembre del 2018

Un tastet amb un toc artístic







Hola amics!

El "Tastet" d'avui és molt pictòric... El nostre protagonista forma part del quadre.

En breu el coneixereu!



  





divendres, 17 d’agost del 2018


Hola amics!

El "Tastet" d'avui és el d'una casa amb molta força i harmonia.
En breu coneixereu al nostre proper protagonista.




              
Bon cap de setmana!
    
Disfruteu de l'estiu...



divendres, 20 de juliol del 2018

Conversa amb l'escultor Xavier Puente




Hola amics!

És un honor per a mi donar a conèixer a un gran artista que admiro, l'arquitecte i escultor Xavi Puente.
Ha estat seleccionat en varis premis de prestigi i la seva obra ha viatjat en països com el Canadà i Brussel.les.





Com s'origina una forma?

La forma neix en un context de reflexió i formalització global, jo treballo en abstracte temes importants per mi (acció-reacció, buit, massa, relacions entre les formes, etc...) això després ho formalitzo a través de la geometria que finalment s'omple de emoció i vivència en el diàleg amb la fusta.


 



 S'estableixen conexions entre les línies?

Totalment, les relacions entre cada part i amb el tot ha de ser completa, això és una part essencial per mi, tot ha d'estar en completa sintonia. Cada traç té un reflexe de connivència o oposició en una altre part de l'escultura establint jocs d'equilibri formal que donten a la peça de personalitat i coherència.
 





La natura és una font d'inspiració? 

Realment no en un sentit més formal de l'expressió però sí, si ens referim a la natura interna de la fusta, és a dir, la forma de creixement, la constitució interna de les vetes, les diferents densitats de la fusta en cada zona. La fusta és una matèria viva i s'ha de negociar amb ella si vols que et doni el millor d'ella mateixa.


Què té aquesta que t'atraigui tant?

La olor, el tacte, la seva personalitat i sobretot és una matèria en constant canvi i adaptació, canvia segons la estació de l'any, segons la temperatura, l'humitat, segons si està exposada a la llum o no.
Quan hi ha tramuntana a l'Empordà la fusta s'asseca més ràpid, aquesta total adaptació al medi és en si mateixa una lliçó de vida.






Un enllaç directe al seu canal de youtube...!
Entreu-hi!!







La seva pàgina web:  www.xavipuente.com


Bon cap de setmana!!








dijous, 12 de juliol del 2018





Hola amics!


El "Tastet d'avui és la d'una obra d'Art espectacular!
A mi m'encanta...




  

 En breu coneixereu al seu protagonista!





dimecres, 16 de maig del 2018

Conversa amb els il.lustradors Sergi i en Gerard de "Imnòtics"



Hola amics!

Aquesta setmana coneixerem a dos artistes il.lustradors, amb el nom "Imnòtic". Tenen una inmensa creativitat i imaginació.
Segur que us encanten!







Com va nèixer "Imnòtic"?

Imnòtic va nèixer d'uns cursos de japonès durant l'universitat. Tots dos erem fans de la cultura asiática i sobretot dels còmics i vam sentir una gran conexió que es va reflectir en un primer mural a casa el Sergi. Pintar aquell mural va ser una manera més de comunicar-nos, com qui surt una tarda a fer un cafè a una terrassa. Mentre pintàvem parlàvem dels còmics que ens agradaven, escoltàvem música i ens descubriem un món que ens encantava. Aquell mural va ser l'inici del que som ara i l'únic que no hem acabat encara!



De quina manera va sorgir el fer els murals de grans dimensions?

Després del mural que va fer a casa el Sergi, que era de uns 2x1m, uns familiars que havien reformat un pàrquing ens can propossar pintar-hi alguna cosa per tal que no els hi omplisin de pintades els "grafiteros". Vam acceptar el repte.

Era una paret de 15x3m i ens vam pasar un semana nit i dia dibuixant. Va quedar tant bé que uns veïns en van voler una a l'entrada de la seva finca. I d'aquesta, una amiga d'una veïna, ens va contactar amb el director d'un col.legi major universitari que buscaba dibuixants de murals. Així va sorgir el fer murals.




L'estètica "vintage" és el vostre emblema/marca?

No. L'estètica vintage ha sorgit una mica per casualitat. És veritat que moltes de les coses que dibuixem són d'una época concreta, però més per enyorança que no tant per l'estètica. El nostre emblema, diguem-li estil, és una la d'un dibuix realista amb una combinació de gruixus de línea molt personal i amb parts de colors plans i vius.





Quina és la vostra inspiració?

Ens inspirem en els còmics que vam llegir en la nostra infància



Els vídeos que feu són impressionants... us han fet donar un gir a la vostra carrera?




Hahaha! Gràcies! Els vídeos són conseqüència de les noves tecnologies, l'entrada a les xarxes socials (Instagram, Facebook...) i la nostra passió per l'audiovisual. Bé, i també perquè ens divertim sobramanera fent-los!


Crec que més que un gir, ens ha ajudat a donar un toc divertit i curiós a la nostra feina.


El seu Instagram: imnoticdesign

divendres, 27 d’abril del 2018

 
 
Hola amics!
 
El "Tastet" d'aquesta semana és super vital!
Oi que les imatges són una passada!
 
En breu coneixereu als seus protagonistes... 
 
Bon cap de setmana!
 
  
 
 
 
 
 
 
Nous colors, noves sensacions!
Un arc de Sant Martí de possibilitats!
 
 
 
 
 

divendres, 13 d’abril del 2018

Conversa amb l'artista Joan Busquets




Hola amics!

Avui coneixereu a l'artista del poema visual. El seu nom és Joan Busquets. Un home que ha fet del seu art una passió.




La natura és la més gran font d'inspiració?

Efectivament, per a mi, la natura és la més gran font d'inspiració. Quan camino o passejo per els boscos de Les Guillaries, on he viscut tota la meva dia, no deixo d'observar les capriccioses formes que la naturalesa ha deixat en les arrels i troncs dels arbres que per el pas del temps han mort i els mateixos elements naturals com el sol, l'aigua, el vent, el gel i d'altres van modelant i donant-li diferents formes. Poden ser suaus, llises, arrugades, punxegudes, arrodonides, allargades o de qualsevol forma.
Això per els artistes com jo és una gran Font d'inspiració.
 

Què va significar per a tu l'encàrreg de realizar el premi de la "Molla d'Or"?


L'encàrreg per part de Girona Innovació de realizar el guardó del prestigiós premi "Molla d'Or" va ser a més d'una gran il.lusió i orgull, un reconeixement a la meva carrera artística.
Després de més de trenta exposicions, entre individuals i col.lectives, m'oferiren l'oportunitat de ser l'autor d'un guardó reconegut, en el que els candidats eren persones d'una gran projecció social i professional. El premi va recaure per votació popular a la Sra. Marcela Topor com a directora de la revista Catalonia Today.
 
 
 


Explica'ns la reacció dels nens al rebre un dels teus tions...

A més de la meva activitat com escultor i pintor també sóc intermediari entre els tions nadalencs i els nens i nenes de les nostres contrades.
És un goig inmens veure les cares de felicitat dels infants quan venen a la parada que porto a les fires de Nadal. Tots els volen tocar, fotografiar i molts no volen ni marxar de la parada. Dóna molta felicitat veure l'il.lusió i l'inocència dels infants.
També és molt gratificant el gran interés dels nens i nenes del col.legi La Vall d'Osor quan cada any, en motiu de la setmana cultural, els hi faig un taller artístic amb el que han anat a recollir amb els seus mestres al bosc.
 
 
 
 

Les teves escultures són fruit d'una gran reflexió o són pur atzar?
 
Les meves escultures són en primer lloc pur atzar, ja que trovar la peça adequada és fruit de la casualitat de passar per el lloc on la mare naturalesa l'hi ha deixat. Quan l'he trobada no paro de girar-la i regirar-la i mirar quins elements hi puc afegir, ferros vells, diferents fustes velles, pedres i altres objectes, fins que la meva imaginació em diu què pot representar.
Si comença com a pur atzar, acaba com a fruit d'una gran reflexió.
 
                                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Facebook= Joan Busquets Cantal 
 
Instagram = joanbusquetscantal
 




A partir d'ara us informaré de les meves novetats artístiques... que com el nom del blog indica:
 "Joies per a la dona contemporànea"



Una exposició Col.lectiva d'Artistes que faré el proper cap de setmana a Barcelona, el 21 d'abril...

Amb la meva primera col.lecció de la rosa de Sant Jordi tèxtil! Preciosa!
Una amiga meva (que té molt de gust) em va felicitar...

Hi esteu tots convidats! Divendres us dono l'adreça exacta!





Bon cap de setmana!
 
 
 





dijous, 5 d’abril del 2018



Hola amics!


El "Tastet"  d'aquesta setmana és un "poema visual"...
En breu coneixereu al seu creador!









dijous, 29 de març del 2018

Conversa amb Ana María Martínez de Corkland



Hola amics!

Avui coneixereu a una gran empressària, la Ana María Martínez. Em va ensenyar el que venia i em va enamorar.
Super original!





Cómo conociste los productos del corcho?

Los conocí en un viaje por Europa. Me encantó la idea de poder llevar un bolso, algún complemento o cualquier tipo de bisutería realizado con este material ya que es una tendencia muy original y totalmente respectuosa con el medio ambiente y además todo artesanal, por qué no un pequeño "país el corcho"?
De ahí nació Corkland.
 


Me encantan los bolsos... haces una exclusiva selección de los que tienes en la tienda?
 
Sí, todos los elijo con mucho mimo, pensando en la/el posible clienta/e, teniendo en cuenta todos los gustos e intentando que muchos de ellos sean exclusivos.
 


 
 

Cuéntanos el proceso de fabricación del tejido del corcho

La corteza de alcornoque, que se regenera cada 9 años, es extraída por unos especialistas para no dañar el árbol con lo cual lo cuidan porque viven muchas personas de ellos. Se hierve para matar todos los parásitos que pueda tener y se hacen varias compresiones hasta obtener unas láminas muy finas. Estas se dejan secar en unos moldes para después ser adheridas al tejido.
Finalmente se le aplica un sellado especial que hace que ese tejido sea impermeable y se pueda limpiar fácilmente. A partir de ahí ya tenemos el tejido del corcho.






Qué eslogan sería el adecuado para darte a conocer?

Si compras corcho la naturaleza te lo agredecerá.



















Trobareu la botiga al Carrer Valencia nº 465 (molt aprop de la Sagrada Familia)


www.corkland.es

dijous, 22 de març del 2018




Hola amics!


El Tastet d'avui és  "chic"... un complement elegant per a una dona moderna.

En breu coneixereu a la protagonista.




dissabte, 10 de febrer del 2018

Conversa amb la periodista Laura Barrera





Hola amics,


Avui coneixereu una dona amb un enorme lideratge, la Laura Barrera.
Vam coincidir a Barcelona i la conversa va ser apassionant!
Jo admiro aquest tipus de persones...
Segueixen el seu camí i aconsegueixen fer d'un somni emprenador i vital una realitat.





Cuéntanos tu experiencia siendo la Directora de una Agencia de Publicidad

Comencé prácticas en una agencia de publicidad, cosa que no me había planteado, lo mío es escribir y en ese momento escribir a escondidas, mi sueño era trabajar en alguna revista famosa y escribir artículos internacionales. Pero la vida da muchas vueltas y un día de junio entré por las puertas de MDN publicidad, era una agencia pequeña llena de clientes guays. Me sentía abrumada.


Recuerdo que el primer día me planté en la oficina del director general para decirle que la página web estaba mal redactada y con errores (temblaba de miedo), para mi sorpresa su respuesta fue: "redáctala toda de nuevo y vuelves". Para el final de esa tarde tenía todo el contenido corregido y varias ideas para implementar, ese fue el inicio del trabajo más bonito que he tenido. Las prácticas acababan y yo apenas estaba comenzando.


Fui escalando en la empresa, tan rápido que nadie se lo creería. Tuve que luchar contra mi propia inmadurez y contra la susceptibilidad de mis compañeros.

Al cumplir mi primer año, la agencia había doblado la cantidad de empleados y clientes, y yo ya era ejecutiva de cuentas.

Más adelante, mi jefe decidió darme las riendas de la agencia entera, con 20 años, una locura ¿no? En edad seguía siendo la menor, me tocó ganarme el respeto de mis compañeros, trabajar el doble, tomar decisiones, equivocarme, contratar personal.


Llevé con honor el puesto de Directora de la agencia alrededor de 1 año y medio hasta que me mudé a España por razones personales.


Ha sido una experiencia única, donde aprendí a confiar en mí y en otros, donde entendí que el trabajo en equipo lo es todo y que el trabajo duro definitivamente es bien recompensado.
Me convertí en un "mito" según mi jefe, todavía me nombra con sus empleados y cuenta mis historias, de vez en cuando nos ayudamos mutuamente.
Estaré eternamente agradecida con César por creer en mí cuando ni yo mi misma creía.



 
¿A partir de la red de Instagram has "hablado con personas que te cuentan sus historias"?
Mi Instagram (@siempreambivalencia) comenzó en el 2015 como un pasatiempo, escribía de forma anónima, con miedo de que alguien descubriera la persona detrás de esas letras. La cuenta comenzó a crecer junto a mi sorpresa, y comencé a recibir mensajes de personas que se sentía identificadas.

Un día, una chica me preguntó si podía contarme su historia, sufría de ataques de pánico y no tenía con quién hablar más que con su psicólogo. Así comencé a escribir más realidad que ficción. Sin buscarlo, han llegado cada vez más personas que prefieren abrir su corazón a una persona extraña que es capaz de entenderlos, de poner en palabras tantos sentimientos desordenados, de hablar sin tabú sobre lo que duele.






¿Qué idea originó tu libro?

Todas las historias que me cuentan se basan en des-amor propio. El libro nace de la idea de dar a las personas las herramientas que yo misma usé para aprender a entenderme y por ende amarme.

¿Tendríamos que tener más amor propio?



Si, el amor propio es la base de todo en nuestra vida: como nos amamos no aman, y no solo personas, hablo en general, el trabajo, los amigos, todo mejora cuando nos amamos.



Destacando que amarnos requiere trabajo diario, de eso hablo en mi libro, sobre todo para las mujeres que somos tan sensibles y vivimos rodeadas de estereotipos a cumplir. Entendernos, aceptarnos y luego amarnos, porque no solo basta el amor para construir relaciones sólidas.



Tu secreto para ser una mujer que está radiante y súper feliz.

Mi secreto es que definitivamente no busco ser feliz, la felicidad me parece una utopía, es imposible "ser feliz" por tiempo prolongado, porque la felicidad son momentos pequeños que vienen a sacudirnos, recargarnos y volvernos a dejar, para que podamos apreciar los matices de la vida.



Por mi parte busco paz, estar tranquila conmigo misma y mi entorno, hacer lo que me gusta mientras aporto, apoyo, acompaño y ayudo con mis letras a quien quiere ser acompañado.


¿Qué tiene Isabel Allende que te atraiga tanto?


He leído muchos autores pero ella tiene una forma de describir hechos en sus libros que me hace sentirla cerca, siento lo que siente, como si sus palabras fueran mías. Es una grandiosa fuente de inspiración para mí porque su vida no ha sido fácil y ella ha escrito, orgullosa, sobre ella.



La mejor manera de conocer a alguien es leyéndola y luego de leer su libro Paula, yo siento que la conozco.

¿La influencia norteamericana es muy fuerte en Venezuela?


Muy fuerte, adoptamos costumbres, aprendemos su idioma, vacacionamos allí.












Te trasladas a vivir a Madrid... ¿qué esperas de vivir allí?
Madrid es un reto, es recomenadar de cero en una ciudad enorme junto a mi libro. Espero seguir creciendo personal y profesionalmente, que mis letras sean bien recibidas, espero enamorarme de sus calles y su gente para volver a sentirme como en casa aunque me separe un continente de ella.
Espero que Madrid sea tanto que sea un para siempre.

 








Estuviste en Girona... 


Girona me pareció un pueblo detenido en el tiempo, un sitio que te lleva al pasado lo quieras o no. Con su intento de modernismo es realmente una fortuna poderlo visitar... y tomar un buen café frente a la Catedral, un café con sabor a olvido que nunca podrás olvidar.



Incalculables las historias que recordé en Girona, tan incalculables como mis ganas de volver.