Hola amics!
És un honor donar a conèixer als germans Bautista, apassionats de la poesia. Com els escultors amb el fang, tots tres fan servir la paraula per crear màgia desglossada en conjunts de versos.
Segur que us encanten!
@bautistaspoesia_oficial
¿Què té Joaquín Sabina que us agradi tant?
És un artista que, a les seves cançons, ha elevat la quotidianitat a la categoria d'art. Mai ningú ha parlat de la rutina amb paraules tan meravelloses com ell. I no només la rutina, també el desig, el sexe, l'amor, el desamor i, en definitiva, les més baixes (i altes) passions han sigut descrites per ell, a través de les cançons, de manera magistral. L'admirem profundament i sempre ens acompanyarà.
Segurament us sabeu les lletres de memòria...
Sí, per suposat, totes, jeje. No passa un dia que no escoltem alguna cançó seva. A part d'una font inesgotable d'inspiració, les seves cançons són pura medicina i ens escalfen el cor i l'ànima quan el fred de la vida apreta.
Com és el treballar en equip, cadascú té un rol a seguir?
Doncs la veritat és que no tenim unes funcions individuals assignades, de fet els tres fem de tot. Sí que és veritat que potser en Jose es cuida més del tema xarxes socials i publicitat, en Toni s'encarrega normalment de la part més tècnica, com el so i les llums i jo m'enfoco més en la correcció de textos i posada en escena. Ajuda molt, a l'hora de treballar en equip, tenir una bona relació, i nosaltres la tenim, cosa que no és fàcil a vegades entre germans, jeje.
Recalqueu que en els vostres recitals aquests han d'emocionar i entretenir...
Sí, això és fonamental per a nosaltres. La poesia ha d'emocionar i, si és possible, entretenir. A vegades no és fàcil aconseguir ambdues coses, però nosaltres posem totes les nostres forces per a que això succeixi. Els nostres recitals són una barreja de poesia, música i una miqueta d'humor (el just i necessari) i percebem que a la gent li agrada. Això és una gran satisfacció per a nosaltres.
Quan va ser el primer?
El primer recital va ser a la primavera del 2018, al Cafè Context, el que és ara el Somia.
Suposo que pujar a l'escenari imposa una miqueta...
Bé, era la nostra primera vegada, no hi havia gaires nervis però sí que estàvem pendents que tot funcionés correctament; el so, fer-ho bé... A mesura que hem anat actuant, hem anat millorant en tot.
A la família els vau deixar meravellats...
Sí, jeje. Per a ells era una cosa molt nova i a la vegada molt bonica. Els tres germans sobre un escenari fent poesia i música... va ser un moment molt especial per a tots.
I el introduir la música?
La idea de combinar-ho amb música és el nostre factor diferencial. A nosaltres se'ns fa molt més dinàmic recitar poesia amb una base musical de fons i intercalar cançons entremig. Cada poema té una melodia pròpia i intentem que la música que l'acompanya desprengui la mateixa essència que el poema.
La creació serveix per desfogar les penes internes?
Qualsevol de les expressions artístiques: música, pintura, poesia... ajuden a exterioritzar els sentiments. No només les penes, també les alegries, les pors... en definitiva qualsevol de les emocions. En el nostre cas, l'escriptura ens suposa fer un exercici introspectiu que ens ajuda a desfogar-nos, compartir experiències o explicar vivències personals.
Explíqueu-me l'experiència de participar a la Marató de Tv3... aquest any ja ha sigut la quarta edició, oi?
Correcte. És el quart any consecutiu que duem a terme la Marató Poètica. L'activitat consisteix en una mostra de poesia amb la participació d'una vintena de poetes del territori. Cada participant disposa d'uns minuts per recitar les seves poesies.
L'entrada té un preu de 3 euros i la recaptació va íntegrament destinada a la Fundació La Marató de TV3. Per a nosaltres és una experiència molt gratificant ja que a més de gaudir recitant i escoltant a altres poetes, posem el nostre granet de sorra per a una causa solidària.
Ara mateix esteu amb el Club de Poesia a la Biblioteca de Palamós...
Sí. Conduirem el Club de Poesia de la Biblioteca de Palamós entre els mesos de desembre a maig. Durant aquestes sessions treballarem autors com a Antonio Machado, Gloria Fuertes o Jaime Gil de Biedma. Està sent una gran experiència ja que ens permet aprofundir en cadascun dels autors, recitar i musicalitzar la seva poesia i, alhora, fer-ho de manera compartida amb tots els assistents.
Projectes que tingueu a curt termini...
Durant el 2025 a més de conduir el Club de Poesia i dur a terme la cinquena edició de la Marató Poètica (al mes de desembre) continuarem presentant el nostre tercer poemari Perdonad la faltas. Tenim previst fer el nostre recital a ciutats com Palamós, Barcelona o Còrdova. Més a curt termini l'actuació al Somia de Girona (14 de febrer) o a la Biblioteca de Riudellots la Selva (20 de març)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada