dimarts, 8 de març del 2022

 

                                        

Avui donem a conèixer el talent d'una gran joiera i apassionada per el món de l'Art. Ella és la Nausica Masó.

Segur que us encanta!




De quina manera l'Art del teu avi, Rafael Masó, et va marcar artísticament?

Des de petita, a casa, convivint amb els records, anècdotes, els seus dibuixos i objectes personals; la visió del seu art, transmès acuradament pel meu pare. Tot va contribuïr a fer que fos, ja des del principi, una font d'inspiració.


La "Farinera Teixidor"



Interior de la Casa Masó

La joia estrella és el penjoll de la mosca, oi?

Sí, en realitat és la peça més sol.licitada. Suposo que en tractar-se d'un símbol per Girona i el fet d'haver estat, el punt de partida, el disseny d'un plafó ceràmic de Rafael Masó, juntament amb la característica de fer-les totes diferents, fa que atregui la gent.



Acabes de presentar una exposició de joieria amb el títol "Art en petit format".
Què tal l'experiència?

Ha estat molt bonic compartir l'espai amb dues joieres més, l'art de les quals és molt especial, i mostrar els nostres treballs tan diferents. Des del començament hi ha hagut una entesa formidable. I espero que la trobada sigui l'inici de compartir moltes experiències més.


Les teves peces tenen una pulcritud extraordinària... com neix una joia?

M'agrada ser molt minuciosa quan treballo i em temo que el perfeccionisme és un dels trets més arrelats en mi. De vegades, fins i tot, em representa un llast, per què hi dono voltes i més voltes tractant de trobar el defecte més lleu i corregir-lo. He de veure les peces diàfanes al màxim que es pugui.

Hi ha diferents processos. De vegades les somnio i quan em llevo he de fer tot seguit l'esbós per a no perdre'n els detalls. Altres vegades, trobo inspiració per sorpresa visitant llocs, en paisatges, en objectes, en altres expressions artístiques com la música, la pintura, l'escultura...


Quan tinc la idea, l'esbós, aleshores la treballo fins a aconseguir el dibuix desitjat i després
realitzo la peça. És un procés molt màgic...

Fas uns dibuixos espectaculars.... la figura del professor, artista, Fita, va ser rellevant per a tu?

Molt! Gràcies a ell vaig aprendre dues de les coses més importants a l'hora de crear. Una: l'observació. I l'altra: la teoria dels colors. Aprendre a observar, educar la vista, com deia ell, és essencial. Només així pots adquirir consciència de l'espai, de les mides, les estructures... I pel que fa al color, conèixer-ne les qualitats, quins colors es potencien mútuament, per exemple t'ajuda molt a fer composicions harmonioses
.



Pàgina web: www.nausicamaso.com
Instagram: @nausicamaso


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada